De SEC vs Binance en Coinbase: zijn cryptomunten effecten? (2024)

De SEC vs Binance en Coinbase: zijn cryptomunten effecten? (1)

De SEC vs Binance en Coinbase

Wellicht heb je in je beleggingsportefeuille gemerkt dat er in de dynamische wereld van crypto afgelopen week enkele belangrijke ontwikkelingen zijn geweest die de aandacht van beleggers wereldwijd hebben getrokken.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), de instantie die verantwoordelijk is voor het reguleren van de effectenmarkt in de Verenigde Staten, heeft haar vizier gericht op twee van de grootste cryptovaluta-exchanges ter wereld: Binance en Coinbase.

Het is belangrijk te vermelden dat ze in het geval van Binance, enkel jurisdictie hebben over Binance US en niet het platform waar wij als Nederlanders of Europeanen gebruik van maken.

Deze twee giganten in de crypto-wereld zijn onlangs het onderwerp geworden van rechtszaken door de SEC, wat heeft geleid tot veel discussie en speculatie over de toekomst van cryptovaluta en de regelgeving daaromtrent.

Deze situatie markeert een belangrijk moment in de toenemende regelgevende controle op cryptovaluta-beurzen. In dit artikel zullen we deze situatie nader onderzoeken, de kern van de aantijgingen uitleggen en de mogelijke implicaties voor de toekomst van de crypto-industrie bespreken.

Inhoudsopgave verberg

1.De SEC vs Binance en Coinbase

3.Wat zijn effecten?

4.Wat als je bij Binance investeert in cryptovaluta?

5.De zaken tegen Binance en Coinbase

6.De reactie van Binance en Coinbase

7.Toekomstige gevolgen voor de crypto-industrie

Het standpunt van de SEC over crypto

De Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse toezichthouder op de financiële markten, heeft een duidelijk standpunt ingenomen over cryptovaluta. Onder leiding van voorzitter Gary Gensler, die de crypto wereld vergelijkt met “het Wilde Westen”, heeft de SEC haar intentie getoond om de crypto sector te reguleren.

De SEC heeft onlangs een reeks aanklachten ingediend tegen twee van ’s werelds grootste crypto-exchanges, Coinbase en Binance. Deze juridische strijd zal helpen om de toekomst van cryptovaluta te definiëren. De kern van deze zaken draait om de vraag wie de bevoegdheid heeft om crypto-bedrijven te reguleren.

Beste alternatief? ByBit! Meld je aan of lees eerst de ByBit review.

Gensler gelooft dat de meeste cryptovaluta effecten zijn en dat de huidige wetten zijn agentschap de macht geven om ze te reguleren, evenals de platforms en apps waarop ze worden gekocht en verkocht. Zowel Coinbase als Binance worden beschuldigd van het niet registreren van hun exchanges bij de SEC, iets waar crypto-bedrijven fel tegen hebben gevochten.

Zie hieronder de lijst met cryptomunten bestempeld als effecten, schrik niet, de lijst gaat nog even door en bevat enkele van de meest populaire altcoins:

De SEC vs Binance en Coinbase: zijn cryptomunten effecten? (2)

Als de SEC in de rechtbank zegeviert, kan dit mogelijk crypto-bedrijven dwingen om zich bij de SEC te registreren, wat een grote verandering zou zijn. Deze zaken zullen fundamenteel zijn voor de vorm van crypto-regulering, volgens Timothy Massad, voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), een andere federale regulator.

Het is duidelijk dat de SEC vastbesloten is om de crypto sector te reguleren en te controleren. Deze recente acties tegen Coinbase en Binance zijn een duidelijk signaal dat de SEC van plan is om haar bevoegdheden te gebruiken om de crypto wereld te temmen en te reguleren.

Wat zijn effecten?

In de beleggingswereld verwijst de term ‘effecten’ (securities) naar een breed scala aan instrumenten die een financiële waarde vertegenwoordigen. Dit kunnen aandelen zijn, die eigendom in een bedrijf vertegenwoordigen, obligaties, die een schuld relatie met een overheid of bedrijf vertegenwoordigen, of opties, die het recht geven om aandelen te kopen of verkopen onder bepaalde voorwaarden.

Een belangrijk aspect van effecten is dat ze gereguleerd worden door financiële autoriteiten, zoals de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC heeft de taak om beleggers te beschermen en eerlijke en efficiënte markten te bevorderen door het reguleren van de uitgifte en handel van effecten.

Maar hoe bepaalt de SEC wat precies een effect is? Dit is waar de zogenaamde Howey Test van pas komt. Deze test, die zijn naam ontleent aan een rechtszaak uit 1946 tussen de SEC en het bedrijf W.J. Howey Co., stelt dat een investering gereguleerd kan worden als een effect als aan alle vier voorwaarden wordt voldaan:

  1. Er is sprake van een investering van geld.
  2. De investering wordt gedaan in een ‘gemeenschappelijke onderneming’.
  3. De investeerders verwachten winst te maken uit hun investering.
  4. Eventuele verwachte winsten of rendementen zijn te danken aan de acties van een derde partij of promotor.

Deze definitie is breed en omvat veel meer dan alleen traditionele aandelen en obligaties. In feite heeft de SEC in recente jaren deze definitie gebruikt om regelgeving af te dwingen tegen uitgevers van cryptovaluta, die zij als effecten beschouwen. Dit is een van de kernpunten in de huidige zaken tegen Binance en Coinbase.

Lees ook rijk worden met Ripple? Waar we de rechtszaak van Ripple bekijken.

Wat als je bij Binance investeert in cryptovaluta?

In principe zou dat geen probleem moeten zijn. Het is namelijk Binance US dat nu onder vuur ligt door de SEC.

Toch leeft Binance ook in Nederland en Europa de wetgeving niet bepaald na. Je zou er daarom voor kunnen kiezen om te beleggen in cryptovaluta via een Nederlandse partij zoals Bitvavo en Finst, die wel volgens de wet- en regelgeving opereren.

Dit zijn naar onze mening de twee beste Nederlandse cryptoplatformen, omdat ze lage kosten hanteren (0,15% bij Finst en 0,15-0,25% bij Bitvavo) en veiligheid voorop stellen. We gebruiken beide platformen en hebben ze uitvoerig getest.

Tijdelijk mogen wij €10.000 gratis handelen aanbieden bij Bitvavo!

De zaken tegen Binance en Coinbase

De recente juridische acties van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Binance en Coinbase hebben de wereld van cryptovaluta op zijn kop gezet. Deze twee giganten in de crypto wereld worden beschuldigd van verschillende overtredingen, waaronder het verhandelen van tokens die als effecten worden beschouwd zonder de juiste registratie.

Binance, ’s werelds grootste tokenbeurs, wordt beschuldigd van het ontwijken van regels door Amerikanen onrechtmatig accounts te laten openen en te handelen. De SEC beweert dat Binance en zijn CEO, Changpeng Zhao, zich hebben ingelaten met een uitgebreid web van misleiding, belangenconflicten, gebrek aan openbaarmaking en berekende ontduiking van de wet. Binance heeft in een verklaring aangegeven zich “krachtig te zullen verdedigen” tegen de aanklacht van de SEC.

Coinbase, het grootste crypto-platform in de VS, wordt beschuldigd van het runnen van een illegale beurs. Een 101 pagina’s tellende aanklacht die in een federale rechtbank in New York is ingediend, beweert dat Coinbase jarenlang de regels van de SEC heeft omzeild door gebruikers crypto-tokens te laten verhandelen die in feite niet-geregistreerde effecten waren. Door Coinbase als een illegale beurs te bestempelen, maakt de SEC het moeilijker voor Amerikaanse crypto handelaren om digitale tokens te verhandelen.

Deze rechtszaken hebben de discussie over de regelgeving van cryptovaluta opnieuw aangewakkerd. Hoewel de SEC de meeste tokens als effecten beschouwt en dus onder haar toezicht plaatst, betwisten bedrijven zoals Coinbase en Binance dit standpunt. Ze beweren dat veel tokens meer lijken op grondstoffen en hebben herhaaldelijk opgeroepen tot duidelijke regels in plaats van handhaving via juridische acties.

De uitkomst van deze rechtszaken kan verstrekkende gevolgen hebben voor de toekomst van de crypto wereld. Het is duidelijk dat de regelgevende instanties hun grip op deze snelgroeiende sector willen versterken. Voor nu blijft de toekomst van Binance en Coinbase onzeker terwijl ze zich voorbereiden om zich krachtig te verdedigen tegen de aanklachten van de SEC.

Hoe dan ook, beleggen in aandelen en ETF’s blijft voor nu nog een stuk veiliger dan beleggen in cryptovaluta.

De reactie van Binance en Coinbase

In reactie op de aanklachten van de SEC hebben de CEO’s van zowel Binance als Coinbase hun standpunten duidelijk gemaakt.

Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld, wordt geconfronteerd met een harde aanklacht. De SEC beweert dat Binance in wezen alles heeft toegegeven wat de SEC beweert. Ondanks deze zware beschuldigingen, is het nog onduidelijk hoe Binance precies zal reageren.

Aan de andere kant heeft Coinbase, het grootste beursgenoteerde crypto-bedrijf, al aangegeven dat ze klaar zijn voor de strijd (zie onderstaande video). Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, had al maanden geleden aangegeven dat de SEC bezig was met het opbouwen van een zaak. Hij verzekerde dat als de SEC zou aanklagen, Coinbase zou tegenaanvallen.

Het is duidelijk dat beide bedrijven niet van plan zijn om zonder slag of stoot te voldoen aan de eisen van de SEC. Ze hebben sterke argumenten en verdedigingsstrategieën klaarstaan om hun zaak te bepleiten. Het is nu aan de rechtbanken om te beslissen hoe deze situatie zich zal ontvouwen.

Toekomstige gevolgen voor de crypto-industrie

De huidige situatie tussen de SEC, Binance en Coinbase kan verstrekkende gevolgen hebben voor de toekomst van de crypto-industrie. De uitkomst van deze rechtszaken kan de manier waarop crypto beurzen opereren en hoe cryptovaluta worden gereguleerd, drastisch veranderen. Sommige crypto bezitters zijn voor regulering, andere weer fel tegen.

Als de SEC succesvol is in haar aanklachten, kan dit leiden tot strengere regelgeving en meer toezicht op crypto beurzen, in ieder geval in de Verenigde Staten. Dit kan op zijn beurt de toegang tot en het gebruik van cryptovaluta beperken of in ieder geval voor Amerikanen een stuk lastiger maakt.

Aan de andere kant, als Binance en Coinbase succesvol zijn in hun verdediging, kan dit een precedent scheppen dat de crypto-industrie meer vrijheid geeft om te opereren. Wat de toekomst ons gaat brengen, blijft een open vraag! Als we kijken naar hoe lang de zaak van Ripple al duurt, verwachten we dat dit nog wel jaren gaat duren..

Lees ook rijk worden met Ripple? Waar we de rechtszaak van Ripple bekijken.

5/5 - (2 stemmen)

De SEC vs Binance en Coinbase: zijn cryptomunten effecten? (2024)

FAQs

Is the SEC lawsuit against Coinbase and Binance? ›

The SEC in that suit accuses Binance of making multiple unregistered offers and sales of crypto asset securities. Wednesday's decision news comes as Coinbase takes on a bigger role in Wall Street's adoption of cryptocurrency. In January, the SEC approved a raft of U.S. spot bitcoin exchange-traded funds.

Does the SEC have a case against Binance? ›

The SEC sued Binance, Binance.US and Zhao last summer, alleging the exchanges were offering unregistered broker, trading and clearing services in the U.S. for unregistered digital asset securities. The regulator has brought similar charges against Coinbase, Kraken and – as of Friday morning – Consensys and MetaMask.

Is it better to buy crypto on Coinbase or Binance? ›

Coinbase: Ideal for beginners due to its user-friendly interface and educational materials. Binance: Offers a more comprehensive set of tools and lower fees, making it a solid choice for experienced traders.

Does SEC consider bitcoin a security? ›

The U.S. Securities and Exchange Commission takes the position that nearly all cryptocurrencies are securities, with bitcoin the only known exception. The classification of cryptocurrencies as securities has significant implications for their regulation.

Will SEC go after Coinbase? ›

Coinbase notched a very minor win against the U.S. Securities and Exchange Commission on Wednesday, but the essence of the agency's case against the nation's largest cryptocurrency exchange will proceed.

Can I file a lawsuit against Coinbase? ›

Coinbase's user agreement requires you to either pursue out-of-court relief through a process called arbitration or file your lawsuit in small claims court. Bringing legal action in either arbitration or court is an involved and complicated process.

Does the IRS track Binance? ›

Instead, it operates a separate site for American traders: Binance US. As noted, Binance US does report to the IRS, and US taxpayers must report their crypto activity to the IRS.

Why is Binance not allowed in US? ›

Binance US has been the target of several lawsuits over its financial dealings, prompting a review of its offerings. As a result, dollar deposits were frozen this summer, a prelude to the present withdrawal restriction. Customers will have to adjust how they get at their funds because of the alterations.

Is Binance safe or not? ›

Is Binance Exchange Safe? Binance is often considered one of the safest exchanges in the world if you consider the level of security. If the exchange crashed or a hacker stole assets or funds, the SAFU reimburses its users from the $1 billion fund. Not every platform has an insurance fund in place.

What is the most secure crypto exchange? ›

According to CER. live, some of the most secure crypto exchanges include Crypto.com, Kraken, Binance, and Coinbase. These exchanges are highly rated for their security measures, like two-factor authentication, cold storage, regular security checks, and insurance policies.

Which crypto exchange is best? ›

Best Crypto Exchanges and Apps for August 2024
  • Best for Low Fees and Best for Experienced Traders: Kraken.
  • Best for Beginners: Coinbase.
  • Best Mobile App: Crypto.com.
  • Best For Security: Gemini.
  • Best for Altcoins: BitMart.
  • Best for Bitcoin: Cash App.
  • Best Decentralized Exchange: Bisq.

What's better than Binance? ›

Other important factors to consider when researching alternatives to Binance include customer service and user interface. The best overall Binance alternative is Zengo Wallet. Other similar apps like Binance are Coinbase Exchange, Gate.io, UPHOLD, and Poloniex.

What is the SEC lawsuit against crypto? ›

SEC v. Chavez, et al. The Securities and Exchange Commission filed an emergency action to stop an ongoing fraudulent and unregistered crypto asset offering targeting Latino investors, run by defendants Mauricio Chavez and Giorgio Benvenuto through a company Chavez founded and controlled, CryptoFX, LLC.

Is Binance banned in the Philippines? ›

The Philippines SEC Obtains Approval to Ban Binance Access Due to Lack of Necessary Operating Lic... After months of seeking to block access to the Binance cryptocurrency exchange, The Philippines Securities and Exchange Commission (SEC) has now obtained the necessary approval to ensure an inevitable ban.

Will SEC approve bitcoin? ›

What are they and what does it mean for investors? The US securities regulator has approved the first US-listed exchange traded funds (ETF) to track bitcoin, in a watershed moment for the world's largest cryptocurrency and the broader crypto industry.

What is the new lawsuit against Coinbase? ›

A class-action lawsuit against Coinbase was recently filed by a serial crypto litigator on behalf of its customers, alleging the exchange sells unregistered securities and operates as an unlicensed broker/dealer.

What crypto company is being sued by the SEC? ›

The Securities and Exchange Commission charged Coinbase, Inc. with operating its crypto asset trading platform as an unregistered national securities exchange, broker, and clearing agency. The SEC also charged Coinbase for failing to register the offer and sale of its crypto asset staking-as-a-service program.

Is there a lawsuit against Binance? ›

The bulk of a Securities and Exchange Commission lawsuit against Binance, the world's largest crypto exchange, and its co-founder Changpeng “CZ” Zhao can proceed, a US judge ruled.

What exchanges is the SEC suing? ›

SEC sues crypto giant Binance and its CEO

The U.S. Securities and Exchange Commission on Monday sued the world's largest crypto exchange and its CEO Changpeng "CZ" Zhao, alleging market manipulation, securities law violations and fraud.

Top Articles
Who says money can’t buy happiness? Here’s how much it costs (really) in different cities
Chevron Corp (CVX) Stock Forecast, Price Targets and Analysts Predictions - TipRanks.com
Social Security Administration Lawton Photos
Directions To Public Storage Near Me
80 For Brady Showtimes Near Cinemark At Harlingen
Lovex Load Data | xxlreloading.com
Keck Healthstream
Carsavers Rental
Cassano's Pizza King Menu and Prices
What Does Fox Stand For In Fox News
Pachuvum Athbutha Vilakkum Movie Download Telegram Link
211475039
Shoulder Ride Deviantart
The Menu Showtimes Near Regal Edwards Ontario Mountain Village
Dmv Leestown Rd
Pixel Speedrun Unblocked Games 76
Ksat Doppler Radar
Suman Gharti on LinkedIn: Yashoda [2022] Hindi Dubbed Full Movie In 4K UHD | Samantha, Unni…
Gas Buddy Prices Near Me Zip Code
Clarksville.craigslist
Software For Organizing A Pledge Drive Crossword Clue
What happened to Gas Monkey Garage?
Sterling Primary Care Franklin
Vegamovies Home
Grizzly Expiration Date 2023
Did Hannah Jewell Leave Wnem Tv5
Barber Gym Quantico Hours
Chrissy Laboy Daughter
Dead Island 2 im Test: Mit dieser Qualität hätte ich nach neun Jahren nicht gerechnet!
St Cloud Rants And Raves
Venezuela: un juez ordena la detención del candidato opositor Edmundo González Urrutia - BBC News Mundo
Kare11.Com Contests
Best Truck Lease Deals $0 Down
Waifu Fighter F95
Strange World Showtimes Near Andover Cinema
Victor Predictions Today
Ryker Webb 2022
Chets Rental Chesterfield
Myapps Tesla Ultipro Sign In
Mtb Com Online
Flixtor The Meg
Limestone Bank Hillview
Prodigy Login For Students
Sun Massage Tucson Reviews
Egg Inc Ultimate Walkthrough & Game Guide - Talk Android
Unity Webgl Car Tag
Is The Rubber Ducks Game Cancelled Today
Sparkle Nails Phillipsburg
Unintelligible Message On A Warning Sign Crossword
Vegansoda Mfc
Six Broadway Wiki
Cb2 South Coast Plaza
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 5626

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.