Short gaan met crypto: winst maken als de koers daalt - Cryptocursus-info.nl (2024)

Short gaan met crypto: winst maken als de koers daalt - Cryptocursus-info.nl (1)

Geld verdienen / By admin

Geld maken wanneer de koers daalt - dat kan wanneer je short gaat

Short gaan: winst maken als de koers daalt. Klinkt te mooi om waar te zijn: toch is het mogelijk! Als je short gaat, verwacht je dat de koers gaat dalen. Je zet in op een prijsdaling en als deze vervolgens uitkomt, maak je winst.

Als je kiest om short te gaan, brengt dit risico met zich mee. Eén van de mogelijkheden is dat de koerst juist stijgt in plaats van daalt. Ook brengt het een hoog financieel risico met zich mee.

Wat lees je in dit artikel?

Hoe kun je makkelijk short gaan?

Er zijn meerdere manieren om short te gaan:

  • Margin trading
  • Futures
  • Binary options

Short gaan met crypto: winst maken als de koers daalt - Cryptocursus-info.nl (2)

Een van de makkelijkste manieren om short te gaan, is door margin trading. Dit kan via steeds meer exchanges. Margin trading stelt je in staat om meer cryptocoins te kopen dan waar je geld voor hebt: er wordt namelijk gewerkt met een hefboom. Hierdoor kunnen kleine winsten groots uitpakken, maar kleine verliezen zullen ook met hefboom geïnd worden.

Hefbomen waar mee gewerkt wordt zijn 100:1 maar ook 500:1 is mogelijk. Hoe groter de hefboom, hoe meer risico je loopt.

Voordelen van short gaan

  • Je kunt winst verdienen in een dalende markt
  • Als de koers daalt, gaat dit vaak sneller dan wanneer de koers stijgt. Dit maakt dat je redelijk snel geld kunt verdienen met short gaan

Nadelen van short gaan

  • Je kunt oneindig veel geld verliezen. Bij een “normale” aankoop kan de koers nooit lager dan € 0 zakken. Als je short gaat, kan de koers in theorie oneindig blijven stijgen. Dit kan voor grote verliezen zorgen.
  • Win je, dan win je goed. Maak je verlies, kan dat zorgen voor echt grote verliezen. Wees je daar van bewust.
  • Het is lastig om juist te timen, de koersen van crypto zijn erg onvoorspelbaar

Margin trading

Door middel van margin trading kun je cryptomunten lenen om deze vervolgens te verkopen voor euro’s. Als de koers daalt, koop je je cryptomunt terug en sluit de positie. Het verschil in euro’s is voor jou.

Short gaan met crypto: winst maken als de koers daalt - Cryptocursus-info.nl (3)

Een voorbeeld: Je koopt een cryptomunt die € 5000 waard is. Als je met een hefboom werkt van 100:1, leg je zelf ongeveer € 50 in. De rest, € 4950, heb je geleend. Dit geeft aan hoe groot het geld is waar je mee gokt: wees echt voorzichtig en begin alleen aan margin traden als je technische analyse echt onder de knie hebt. Winst bij margin traden geeft een geluksgevoel: verlies een nog grotere kater!

Futures

Een andere manier om short te gaan is door middel van futures. Bij futures trading doe je een koersvoorspelling voor een cryptomunt. Hier zet je geld op in. Je maakt een contract aan met een vervaldatum in de toekomst. Als de vervaldatum bereikt is, ben je verplicht om tegen de aangegeven prijs te (ver)kopen.

Als je voorspelling goed was en de koers is gedaald, maak je winst. Als de koers echter hoger uitvalt dan je verwachtte, ben je verplicht om tegen die prijs te kopen. Stel dat je een coin voor € 5000 hebt ingekocht en verwacht dat deze op de vervaldatum € 4500 waard is. Dan verkoop je voor het eerste bedrag en koop je voor het lagere bedrag. Je winst is dan € 500. Stel dat de waarde € 5500 wordt, maak je € 500 verlies. Je moet hoger kopen dan je de koers ingeschat had.

Ook bij futures kun je met hefboom werken.

Tegenwoordig is de futures mogelijkheid op veel Nederlandse exchanges geblokkeerd.

Binary Options

Een binary option is een mogelijkheid tot koersvoorspelling, waarbij je kunt inzetten op een hogere koers (call) en een lagere koers (put). Er zijn geen andere mogelijkheden. Bij crypto kun je deze twee onderscheiden door de rode candlestick bij daling en de groene candlestick bij stijging.

Eén van de opties waar je via Binary Options elke minuut geld kunt verdienen, is Aoption.

Bij short gaan kies je voor een put optie. Je krijgt hierbij de mogelijkheid om een cryptocoin te verkopen voor een lagere waarde, die je op dat moment voorspelt, en daarvoor krijg je een beloning.

Short gaan met crypto: winst maken als de koers daalt - Cryptocursus-info.nl (4)

Wil jij crypto signals ontvangen om geen enkele tradingsmogelijkheid te missen?

Dat kan! Ook jij kunt crypto signals ontvangen die je precies zeggen hoe je geld kunt verdienen. Je ontvangt koop- en verkoopsignalen voor zowel korte, middellange als lange termijn. Je kunt heel simpel en snel zelf de parameters instellen, waardoor je er maar weinig omkijken naar hebt.

Zo haal jij met zo min mogelijk tijd, zo veel mogelijk gemak uit je signals en haal je maximale winst. Meer weten? Check de link!

Ik wil meer weten over crypto signals!

Home » Blog » Short gaan met crypto: winst maken als de koers daalt

Geld verdienen

Short gaan met crypto: winst maken als de koers daalt - Cryptocursus-info.nl (6)

Hoe werkt de marktcyclus van crypto?

Wanneer je de koers van crypto volgt, zul je zien dat de koers in een soort van golfbeweging gaat. De koers is laag, gaat omhoog, bereikt een hoogtepunt en daalt daarna weer. Deze beweging zie je meerdere keren achter elkaar terug en de golf gaat vaak van boven naar beneden. Dit heet een marktcyclus. Hoe werkt dat precies?

Lees verder »

15/01/2021

Crypto kennis

Short gaan met crypto: winst maken als de koers daalt - Cryptocursus-info.nl (8)

Hoe kun je cryptocurrency kopen?

Heb je nog nooit eerder crypto gekocht? Lees in dit artikel waar je crypto kunt kopen!

Lees verder »

08/03/2022

Technische analyse

Short gaan met crypto: winst maken als de koers daalt - Cryptocursus-info.nl (10)

Technische analyse: Vijf bearish candlestick patronen

Er zijn een aantal indicatoren die helpen te voorspellen wat de koers kan gaan doen. Bearish candlestick patronen zijn één van de dingen die je kan helpen: in dit artikel leer je er vijf kennen!

Lees verder »

13/08/2021

PrevPreviousAltcoin season of Bitcoin dominantie?

NextVijf cryptocoins met hoge potentie in 2022Next

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.

Short gaan met crypto: winst maken als de koers daalt - Cryptocursus-info.nl (2024)

FAQs

Hoe short gaan op crypto? ›

Om een cryptovaluta te kunnen shorten, moet u die al in uw portefeuille bezitten. Wanneer de prijs van de financiële activa (cryptomunten) daalt, moet u ze dus verkopen zodat u er meer tegen lagere prijzen kunt terugkopen.

Hoe haal je winst uit crypto? ›

Top 7 manieren om geld te verdienen met crypto
  1. Investeren in presales – Cryptomunten kopen is een ideale manier om geld te verdienen met crypto.
  2. HODL of lange termijn investering – In crypto investeren kan zeer lucratief zijn voor de lange termijn.
  3. Play-To-Earn crypto games – Crypto verdienen met games in de metaverse.
May 16, 2024

Kan je short gaan op Bybit? ›

Ja, short en long gaan met crypto op Bybit is nog steeds mogelijk. Je kunt het gewoon blijven gebruiken en dus nog steeds twee kanten op traden en geld verdienen, ongeacht of de prijs stijgt of daalt, zoals je gewend bent. Eventuele bestaande posities (derivaten) worden dus op 26 maart gesloten.

Wat is de reden dat crypto zakt? ›

Een crypto dip kan ontstaan door verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld: De economische situatie. Negatief nieuws over crypto of bepaalde cryptocurrencies. Nieuwe regels van overheden.

Hoe kan je snel geld verdienen met crypto? ›

De beste manieren om geld te verdienen met crypto
  1. Crypto Presales: Geld verdienen met crypto presales door vroegtijdig in te stappen.
  2. Crypto Trading: Actief daytraden met crypto, zoals de Bitcoin koers, kan snel winsten opleveren.
  3. Crypto Gaming: Combineert crypto gaming met de mogelijkheid om te verdienen.
May 16, 2024

Welke crypto gaat boomen? ›

Welke crypto gaat stijgen in 2024?
  • Ethereum (ETH) € 8.082,65. € 13.655,83.
  • Cosmos (ATOM) € 18,73. € 31,81.
  • Shiba Inu (SHIB) € 0,00005580. € 0,00009440.
  • Cardano (ADA) € 1,05. € 1,77.
  • Polygon (MATIC) € 1,56. € 2,56.
  • Solana (SOL) € 390,95. € 646,28.
  • Chiliz (CHZ) € 0,2700. € 0,4500.
  • Ripple (XRP) € 1,15. € 1,91.

Kan de Belastingdienst je crypto zien? ›

Het kopen van crypto is zelden zichtbaar voor de Belastingdienst. Als de crypto (met forse winst) wordt verkocht, is er echter wel een vermogensstijging zichtbaar, deze kan de Belastingdienst via een vermogensvergelijking wel zien.

Hoeveel mag je belastingvrij verdienen met crypto? ›

De Belastingdienst ziet bitcoins, cryptovaluta, ethers en andere digitale geldmiddelen als "overige bezittingen in box 3". Als dit vermogen meer is dan € 30.000, dan moet u hierover vermogensbelasting / box 3 belastingen betalen. Vanaf € 975.001: 1,61%.

Hoeveel crypto mag ik belastingvrij hebben? ›

Hoeveel crypto mag ik belastingvrij bezitten? De eerste € 50.000 aan box 3 bezittingen zijn vrijgesteld van belastingheffing in box 3. Hiervoor moet u wel alle bezittingen in box 3 (onroerend goed, beleggingen, bankrekeningen, etc.) bij elkaar tellen.

Hoe kun je geld verdienen met short gaan? ›

Hoe werkt short gaan? U verkoopt aandelen die u niet bezit door ze te lenen van iemand die de aandelen heeft. Dit gaat automatisch, een tussenpartij zoals een broker of een bank regelt dit voor u. Als de koers is gedaald, koopt u de aandelen terug en omdat u ze eerder voor meer geld verkocht heeft, maakt u winst.

Waar short gaan crypto? ›

Beleggers gaan short met bitcoin als speculatie of voor hedgingdoeleinden. Er zijn verschillende manieren waarop short kan worden gegaan met bitcoin. Tot de populaire methoden behoren verkopen via een broker en gebruikmaken van derivaten zoals CFD's. Short verkopen brengt risico's met zich mee.

Kan je short traden op Bitvavo? ›

*Het is tot op heden niet mogelijk om gebruik te maken van hoogrisicoproducten, zoals leverage trading en 'short'- en 'long'-posities.

Zal bitcoin ooit verdwijnen? ›

De toekomst van crypto's is onzeker, maar ze zullen niet verdwijnen. Cryptomarkten veranderen, en de regulering gaat mee met die veranderingen, maar komt altijd later.

Welke crypto gaat flink stijgen? ›

Sealana – Deze coin gaat snel stijgen door FOMO

Sealana is een nieuwe solana meme crypto munt die volledig draait op de blockchain van Solana. Solana meme tokens staan bekend om relatief lagere transactiekosten, een lage bruikbaarheid voor investeerders en flinke stijgingen door FOMO.

Kan bitcoin naar 0 gaan? ›

Bitcoin is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en sterk in prijs gestegen. Maar kan Bitcoin dan ook weer naar 0 euro gaan? Technisch gezien is dat mogelijk, maar in de praktijk is het erg onwaarschijnlijk. Dat heeft te maken met de manier waarop Bitcoin gebouwd is.

Kan je ook short gaan op Bitvavo? ›

*Het is tot op heden niet mogelijk om gebruik te maken van hoogrisicoproducten, zoals leverage trading en 'short'- en 'long'-posities.

Hoe kan je short gaan op Bitvavo? ›

Dus short'- en 'long'-posities aanmaken is op Bitvavo niet mogelijk.

Waar kun je crypto shorten? ›

De short opties in crypto die wij het beste vinden werken zijn bij Kraken, FTX en GMX. Dit zijn allemaal crypto handelsplatformen waar je perpetual futures kan verhandelen.

Wat is de snelst groeiende crypto? ›

De snelst groeiende crypto is de nieuwe Dogeverse meme coin. De munt wordt voor het eerst gebruikt op verschillende netwerken zoals BNB, Solana, ETH en nog meer. De roepnaam van deze munt is 's werelds eerste chain-traveling Doge.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 5662

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.